רכבים למכירה

Facebook
Twitter
LinkedIn

רכבים למכירה – במה מתחילים לפני רכישה?

רכישת רכב חדש או יד שנייה זה לא פיקניק. לרוב מדובר בהשקעה לא קטנה ולכן כדאי לבצע פעולות שונות כדי לבדוק את טיב העסקה וטיב המוצר שאנו רוצים לקנות. במקרה הזה את טיב הרכב ומי מוכר לנו אותו. בשוק יש מגוון סוחרים של רכבים, אנשים פרטיים וחברות ליסינג. אצל כל אחד מאלה תוכלו למצוא רכבים למכירה במגוון סוגים ומחירים שונים. כמובן שאתם רוצים לרכוש רכב ששומר על הערך שלו עד כמה שניתן, שמצבו המכאני והכללי הוא טוב ועל הדרך שפחות או יותר יתאים לתקציב שלכם. הנה כמה דברים שכדאי לבדוק לפני רכישת רכב.

שלב ההכנות לפני קניית רכב:

בשלב הראשון יהיה עליכם לעשות סקר שוק לגבי סוג הרכבים המומלצים. הגדירו תקציב שאתם מוכנים להשקיע על הרכב כולל התיקונים שלו. אפיינו לעצמכם איזה סוג רכב אתם מחפשים שיכול להתאים לאופי שלכם, לצרכים שלכם ושל משפחתכם ועוד.

שלב השיחה הטלפונית ואיסוף מידע אודות הרכב למכירה:

כעת בשלב השיחה הטלפונים יהיה עליכם לוודא שהמוכר הוא אכן אדם פרטי (אם אתם רוכשים רכב יד שנייה) ולא סוחר רכבים שהציג הודעה כביכול של רכב למכירה אולם מוכר כמות גדולה של רכבים. אל תתביישו לשאול מספר שאלות בנוגע לרכב. אם לאדם שמוכר לכם אין דקה או שתיים של סבלנות לענות לכם על שאלות חשובות כנראה שעדיף לעבור הלאה למודעה הבאה.

קילומטראז' – שאלו כמה קילומטראז' עבר הרכב למכירה. הממוצע יהיה בערך 20 אלף קילומטר לכל שנת ותק. אם הקילומטראז' הוא משמעותית יותר גדול מהממוצע הצפוי ביחס לשנת הרכב כנראה שהוא נסע הרבה, נשחק יותר ולכן כדאי לחשוב פעמיים אם לרכוש אותו.
מהי סיבת המכירה של הרכב – לעתים מלשאול את השאלה הזו תגלו רמזים לתקלות צפויות ברכב שלא מוצגות במודעה והמוכר מקווה שלא תשאלו עליהן.
פגמים – האם לרכב יש פגמים כלשהם? חיצוניים או פנימיים? האם הרכב עבר תאונה?
יד 2 או 3, 4, 5 וצפונה? – כמה ידיים עבר הרכב? הרי שכל יד מורידה את הערך של הרכב בשוק.
ת.ז הרכב – האם יש תיעוד לגבי הטיפול ברכב במוסך מורשה?
מחלות – האם יש בעיות מכאניות כלשהן? אם כן כדאי לעבור הלאה.
פרטי/עסקי/ליסינג? – האם בעליו הקודם של הרכב היו חברת ליסינג או אדם פרטי?, במקרים של ליסינג/מסחרי וכ' ישנה הפחתה משמעותית במחיר
עיקול/שעבוד? – האם יש שיעבוד או עיקול על הרכב?

מידע נוסף שיכול לעניין אותך:

שלב הפגישה ברכישת רכבים למכירה ומה צריך לבדוק:

כעת בשלב הפגישה תרצו להיפגש באור יום עם המוכר. זאת כדי שתוכלו לבדוק היטב את הרכב מבחינה חיצונית, מבחינת נזילות, עשן היוצא מהאגזוז, צבע וסמיכות העשן ועוד. בשלב הפגישה עם בעל הרכב אתם רוצים לאמת את הדברים שנמסרו לכם בטלפון ולבדוק את הרכב, קודם כל חיצונית. שאין פגיעות בשלדה, שמצב הגלגלים הוא טוב, אל תתביישו לפתוח גם מכסה מנוע ולשמוע איך המנוע עובד. לא צריך להיות מכונאי כדי להבין שמנוע שעושה רעשים מוזרים ככל הנראה יש בו תקלה. כדאי אפילו להשתטח מעט על הרצפה לבדוק שאין נזילת שמן באזור המנוע. לבדוק את תאריך התוקף של המצבר אם הוא נראה לעין. להתניע את הרכב ואפילו לעשות סיבוב ניסיון קצר. לראות איך אתם מרגישים והחוויה שלכם בנסיעה ברכב. לראות שההגה מכוון, שאין קפיצות או רעשים מוזרים וכו'.

האם כדאי לקחת בשלב זה את הרכב לבדיקה במוסך?

לבסוף, רגע לפני שאתם רוכשים את רכב יד 2 למכירה, אם אתם עדיין ספקנים לגבי מצבו כדאי לבקש מבעל הרכב לקחת את הרכב לבדיקה במוסך. הבדיקה עולה כמה מאות שקלים ובדרך כלל זה שרוצה לרכוש את הרכב משלם עליה ולכן קחו זאת בחשבון. ייתכן ותגלו תקלות כלשהן במהלך הבדיקה במוסך מורשה, משהו שלא הבנתם בו ולא היה נראה לעין באופן פרטי.

באתר car-loans.co.il לקבל מידע מקיף לרכישת הרכב החדש הבא שלכם

תוכן העניינים